Matthäus Passion 2018

Op zaterdag 24 maart 2018 vindt weer de traditionele Passie uitvoering plaats in de Grote Kerk van Harderwijk. Dit jaar wordt de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd.

Datum: 24 maart 2018
Tijd: 19:30 uur
Plaats: Grote Kerk Harderwijk
Rang 1: € 27,50
Rang 2: € 22,50
Rang 3 (zijbeuken): € 15
Kinderen tot 18 jaar: € 10,00 (niet mogelijk bij verkoop via de website)

Uitvoerenden:

Oratoriumkoor

Koor: Chr. Oratorium Vereniging Noord-West Veluwe

De COV Noord-West Veluwe bestaat uit ongeveer 80 leden en is opgericht in 1924. Het koor voert regelmatig bekende en minder bekende oratoriumwerken uit en staat onder leiding van JUrriaan Grootes.

Koor: De Veluwsche Sanghertjes

Orkest: Concerto da Fusignano

Het trio Fusignano vormt de basis voor het Concerto da Fusignano, een barokorkest dat 17e en 18e eeuws orkestrepertoire uitvoert. Dit orkest werkt veelvuldig samen met koren en vocale ensembles.

Evangelist: Stefan Berghammer

De Oostenrijkse tenor Stefan Berghammer is een zeer veelzijdige zanger, zowel thuis in het Solovak als in het ensemblezingen op het hoogste niveau. Zo is hij vast lid van het gerenommeerde Nederlands Kamerkoor en het in renaissancemusiek gespecialiseerde en internationaal bekende Huelgas Ensemble olv. Paul van Nevel.

Christus: Kees Jan de Koning

Kees Jan de Koning is zangdocent aan het Koninklijk Conservatorium en vormt het fundament van het vermaarde Quink Vocaal Ensemble. Hij zingt regelmatig bij internationale ensembles zoals het Huelgas Ensemble, het Gesualdo Consort Amsterdam, het Egidius Kwartet en Weser Renaissance. Als solist treedt hij op in opera- en oratoriumconcerten.

Sopraan: Laila Cathleen Neuman

Laila Cathleen Neuman begon haar zangstudie in Nederland bij Christa Pfeiler en Susanna Waleson, waarna zij aan het ‘Conservatorio G.Verdi’ in Milaan haar bachelorstudie klassiek zang volgde bij Rosina Crosatti en Margaret Hayward, en ‘cum laude’ afstudeerde.Haar repertoire reikt van de renaissance tot aan hedendaagse muziek, en bevat zowel Lied, als oratorium en opera.

Alt: Anne-Marieke Evers

De mezzosopraan Anne-Marieke Evers studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kevin Smith. Zij specialiseerde zich in muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance aan de Schola Cantorum Basiliensis te Basel (Zwitserland). In 2016 zong Anne-Marieke bij het Jerusalem Baroque Orchestra, David Shemer, artistiek leider, in een Mattheus Passion in Jerusalem door 8 zangers met Joshua Rifkin als dirigent.

Tenor: Niels Berentsen

Niels Berentsen is zanger, onderzoeker en muziekdocent. Niels treedt regelmatig op als tenor-solist in cantates en oratoria en als onderdeel van vocale ensembles, waaronder Het Ascoli Ensemble (The Hague) and Capella Sancta Maria (Amsterdam). Hij is de oprichter van Ensemble Diskantores, dat zich richt op middeleeuwse polyfonie.

Bas: Jan Hoffmann

De bas Jan Hoffman studeerde in Mainz af als bariton en als dirigent. Hij was jarenlang werkzaam als docent. Als dirigent was hij werkzaam bij het Stadttheater Gießen en vele jaren dirigeerde hij het Festivalkoor bij de Ludwigsburger Schlossfestspielen. Als Bariton was hij werkzaam bij Capella Amsterdam.

Dirigent: Jurriaan Grootes

Jurriaan Grootes studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en koordirectie aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam. Tevens volgde hij masterclasses bij Daniel Reuss, Hans van den Hombergh, Jos van Veldhoven, Ton Koopman, Peter Kooy e.a. en cursussen zoals de Kurt Thomas Cursus en de muziektheater-cursus van het SNK (Kunstfactor). In 2001 dirigeerde hij op het slotconcert van een internationale Masterclass door Marcus Creed. Hij dirigeert momenteel de COV NW-Veluwe te Harderwijk, kamerkoor BonTon te Utrecht, Vocal Vision te Zeist, het Vrouwenkamerkoor Driebergen e.o, en de popkoren en het Hartkoor van het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Daarnaast arrangeert hij koormuziek en muziektheaterwerken, is hij docent bij de stichting Buitenkunst en organiseert hij workshops, waaronder de Utrechtse Zangzondagen. Als zanger treedt hij incidenteel solistisch op in klassieke werken; met de Nederlandse Bachvereniging en met Cappella Amsterdam zong hij op diverse concerten en CD-opnames.

Copyright 2024 Bach Passionen Harderwijk