Johannes Passion 2017

Op zaterdag 8 april 2017 vindt weer de traditionele Passie uitvoering plaats in de Grote Kerk van Harderwijk. Dit jaar wordt de Johannes Passion van J.S. Bach uitgevoerd.

rabobank logoMet dank aan de Rabobank mogen wij scholieren GRATIS toegang aanbieden bij dit prachtige concert. Dit aanbod is bedoeld voor groepen onder begeleiding van minimaal één docent of ouder. Het reserveren van deze gratis kaarten graag in overleg. Er is voor de leerlingen informatiemateriaal aanwezig. Vanzelfsprekend komen ook muziekleerlingen en jongerenkoren hiervoor in aanmerking.

Datum: 8 april 2017
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Grote Kerk Harderwijk
Rang 1: €27,50
Rang 2 (zijbeuken): €15,00

Uitvoerenden:

Oratoriumkoor

Koor: Kleinkoor Caprice

Kleinkoor Caprice uit Harderwijk is een amateur kamerkoor dat streeft naar een hoog zangniveau. Het koor geniet goede bekendheid op de Noordwest Veluwe en ver daarbuiten. Behalve a capella koormuziek, staan ook oratoriumwerken op het repertoire zoals het Weihnachtsoratorium, de Johannes Passion en de Hohe Messe van J.S. Bach, de Messiah van Händel, het Requiem van Mozart, Psalm 42 van Mendelssohn en het Requiem van John Rutter.

giardino musicale

Orkest: Barokensemble Giardino Musicale

Het internationale barokensemble Giardino Musicale, dat zowel in grote als kleine bezetting optreedt, is in 2006 opgericht door blokfluitiste/hoboïste Eva Harmuthová en celliste Elske Tinbergen. Giardino Musicale in grote bezetting werkt regelmatig samen met dirigenten Arjen J.A. Uitbeijerse en Patrick van der Linden.

steven van gils

Evangelist en Tenor: Steven van Gils

Steven van Gils studeerde af aan het conservatorium van Rotterdam bij Roberta Alexander. Verder onderricht en masterclasses volgde hij bij onder andere Carolyn Watkinson, Jard van Nes, Maarten Koningsberger, Nico van der Meel. Als solist is hij als Bach-vertolker te horen geweest als de Evangelist in de Matthäus Passion en de Johannes Passion. Verder zong hij onder meer de soli in Mozarts Requiem, Händel’s Messiah, Franck’s Sieben Worte, Gounods Messe Solennelle, Stainer’s Crucifixion, Stravinsky’s Les Noces en Puccini’s Messa di Gloria.

ken gould

Christus: Ken Gould

De Amerikaanse bariton Ken Gould volgde zangopleidingen in Californië en bij Max van Egmond aan het Sweelinck Conservatorium. Hij is geregeld te horen als vertolker van liederen uit zeer diverse perioden. Voor het Brilliant Classics label heeft Gould onlangs meegedaan aan de opnames van de solo- en kwartetliederen van Brahms en de motetten van Bach, en in juni 2008 verscheen zijn tweede cd van joodse barokmuziek i.s.m. Apollo Ensemble. Passies en oratoria horen tot zijn repertoire, waaronder Bachs Matthäuspassie, Händels Messias en Mendelssohns Elias. Gould geeft masterclasses in binnen- en buitenland en is voorzanger bij de Liberaal Joodse Gemeente van Den Haag.

esther putter

Sopraan: Esther Putter

De sopraan Esther Putter behaalde in 1999 het diploma klassiek zang, uitvoerend musicus. Met grote regelmaat wordt zij gevraagd als solist in oratoria, opera en muziektheater. Uiteraard werkt zij nog steeds volop aan haar eigen vocale ontwikkeling. Sinds 2006 ontwikkelde Esther zich in een geheel ander aspect van de stem, namelijk de werking van stem op het fysieke, emotionele, mentale en sociale/spirituele aspect van de mens.

talitha van der spek

Alt: Talitha van der Spek

Talitha van der Spek is een lyrische mezzosopraan/alt met een ruim bereik. Talitha studeerde zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Op dit moment wordt zij gecoacht door Ira Siff. In de afgelopen jaren zong zij als soliste een veelheid aan rollen en stukken in zowel het opera-, oratorium- als het liedrepertoire. Zij werkte met dirigenten als Jos van Veldhoven en Jos Vermunt in de passies van Bach. Daarnaast zong zij in vele cantates, onder meer onder leiding van Jos Vermunt, Alfredo Bernardini en Nico van der Meel.

jeroen spitteler

Bas (aria’s): Jeroen Spitteler

Jeroen Spitteler begon met musiceren als jongenssopraan en solist in de Kathedraal van Sint Jan te ’s-Hertogenbosch aan de Schola Cantorum onder leiding van Maurice Pirenne. Hij studeerde koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Daniël Reuss. Aansluitend studeerde hij solozang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Sasja Hunnego. Hij was jarenlang als zanger werkzaam bij o.a. de Nederlandse Bachvereniging, Cappella Amsterdam en Cappella Pratensis. Sinds 2011 wordt hij als zanger gecoacht door ademspecialist Paul Tripels en de bekende Nederlandse tenor Marcel Reijans.

henk gunneman

Tenor (aria’s): Henk Gunneman

Henk Gunneman studeerde zang en piano aan het Conservatorium te Groningen. Hij vervolgde zijn opleiding in Engeland bij oude muziek specialist Nigel Rogers. Na een aantal jaren privé-lessen te hebben gevolgd bij Margreet Honig te Amsterdam en Ronald Klekamp te Haarlem bekwaamt hij zich nu bij Matthijs Mesdag te Zaandam. Henk heeft zich een breed repertoire eigen gemaakt en wordt als solist veel gevraagd voor oratoriumconcerten in het land. Hij heeft zich gespecialiseerd in de grote Passionen en Cantates van J.S.Bach waarin hij vooral als evangelist maar ook in de aria’s veelvuldig te horen is. Sinds 1992 maakt hij als ensemblezanger deel uit van The Amsterdam Baroque Choir, o.l.v. Ton Koopman. Daarnaast is hij al free lancer verbonden aan het Nederlands Kamerkoor en Capella Amsterdam.

hans noyens

Dirigent: Hans Noyens

Hans Noyens studeerde koordirectie bij Cees Rotteveel aan het Brabants Conservatorium en piano aan het Conservatorium in Maastricht. Tevens volgde hij de studie Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus Koordirectie zette hij zijn studie voort bij Eric Ericson in Stockholm. Hij volgde cursussen bij o.a. Frieder Bernius, Daniel Reuss en Jos van Veldhoven. Als zanger was hij actief bij ensembles zoals Currende (Brussel), Cappella Amsterdam en de Nederlandse Bachvereniging. Hij werkte bij de NPS als programmasamensteller voor Radio 4.Momenteel werkt hij als adviseur vocale muziek bij Kunstfactor, het landelijk sectorinstituut voor de amateurkunst. Naast het Waterlands Kamerkoor dirigeerde hij tot begin 2016 Arte Vocale uit Hengelo. Sinds oktober 2015 is Hans Noyens artistiek leider/dirigent van Kleinkoor Caprice.

Hoofdsponsors

Sponsors

Copyright 2024 Bach Passionen Harderwijk