Matthäus Passion 2016

Op zaterdag 19 maart 2016 vindt weer de traditionele Passie uitvoering plaats in de Grote Kerk van Harderwijk. Dit jaar wordt de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd.

Datum: 19 maart 2016
Tijd: 19:30 uur
Plaats: Grote Kerk Harderwijk
Rang 1 en 2: € 30
Rang 3 (zijbeuken): € 15

Uitvoerenden:

Oratoriumkoor

Koor: Bach Amateur Collegium Harderwijk

Dit projectkoor is samengesteld uit de meest ervaren zangers van verschillende oratoriumkoren uit de regio en staat dit jaar onder leiding van Wolfgang Lange. Alle zangers hebben de Matthäus Passion al meerdere keren gezongen en zijn zorgvuldig geselecteerd.

tienerkoor VIVA

Koor: Tienerkoor VIVA

Het Tienerkoor VIVA uit Putten staat onder leiding van Gijs Evers. Jongeren vanaf 11 jaar zingen in dit koor waar ze de basis van het zingen goed leren. Het tienerkoor treedt zelfstandig op, maar ook samen met andere koren.

Orkest: Helios Ensemble

Het Helios Ensemble is in 1991 opgericht door de hoboïst Wolfgang Lange en de fluitiste Juditd Glasbeek. Het ensemble beheerst een breed repertoire van barokmuziek tot hedendaagse werken. De bezetting is flexibel: van trio tot (kamer)orkest. Helios initieert eigen producties, maar treedt ook op als begeleidingsorkest bij het uitvoeren van onder andere oratoria zoals de Matthäus Passion.

Michael Berner

Evangelist en Tenor: Michael Berner

De tenor Michael Berner werd geboren in Sindelfingen. Hij begon zijn muzikale loopbaan bij het Hymnus knapenkoor in Stuttgart. Na de middelbare school studeerde hij aan de Rijksacademie voor Muziek in Karlsruhe bij prof Klaus – Dieter Kern. In 2007 voltooide hij zijn studie cum laude met een diploma concertzanger en gediplomeerd operazanger. Naast zijn inzet als operazanger, is de tenor ook bekend als evangelist en oratoriumzanger. Hij is regelmatig te gast bij de cantates van Bach in Bazel en Stuttgart .

Jurriaan Grootes

Christus: Jurriaan Grootes

Jurriaan Grootes is dirigent van een aantal koren. Bij Buitenkunst leidt hij iedere zomer zangweken. Voor het UCK organiseert hij de Zangzondagen, als uitloper van de Open Singing van Europa Cantat. Jurriaan Grootes is naast zijn dirigentschap ook actief als klassiek zanger. Hij zong de afgelopen jaren als bas-bariton in werken van onder meer Purcell, Bach, Handel, Mendelssohn en Puccini. Verder bewerkt hij klassieke werken en popmuziek tot koorarrangementen.

marije van stralen

Sopraan: Marijje van Stralen

De Nederlandse sopraan Marijje van Stralen is succesvol in een breed repertoire. Marijje was als soliste werkzaam bij vrijwel alle Nederlandse orkesten, ensembles en operagezelschappen. Marijje was verder o.a. te horen in de titelrol van Mandolino van Ron Ford met het ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest, bij het Nederlands Philharmonisch Orkest in de rol van Frasquita (Carmen) olv. Kreizberg en bij het BBC Ulster Orchestra in Dances van Louis Andriessen.

Chantal Nysingh

Alt: Chantal Nysingh

Chantal Nysingh is een jong talent in de Nederlandse zangwereld. Zij heeft gestudeerd aan het Artez Conservatorium in Zwolle en zingt bij Capella Frisiae, het EVA Vocaal ensemble en het Nederlands Kamerkoor. Chantal wordt geroemd om haar warme, dragende klank en woord voor woord te volgen dictie.

Hans Scholing

Bas: Hans Scholing

Na zanglessen te hebben gevolgd bij onder andere Nelly van der Spek en Henny Diemer studeerde Hans Scholing aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem bij Tom Sol waar hij in 1998 afstudeerde. Momenteel wordt hij gecoached door Frans Fiselier. Als veel gevraagd oratoriumzanger is Hans Scholing vertrouwd met alle bekende werken van o.a. Bach, Mozart, Haydn, Händel, Rossini, Fauré en Duruflé. Daarnaast zingt hij met regelmaat in The crucifixion van Stainer, Olivet to Calvary van Maunder, Five mystical songs van Vaughan-Williams en The armed man van Jenkins.

Wolfgang Lange

Dirigent: Wolfgang Lange

Wolfgang Lange studeerde hobo bij Han de Vries (Amsterdam), Gerhard Turetschek (Wenen, ‘cum laude’) en Christian Schneider (Keulen, ‘Konzertfach’). Hij was freelance-hoboïst in diverse orkesten en is medeoprichter en was vaste hoboïst van het Helios Ensemble. Hij studeerde koordirectie bij Barend Schuurman aan de Hogeschool voor Muziek te Rotterdam en vervolgde de opleiding aan de Hogeschool voor Muziek te Tilburg voor de ‘Tweede Fase’. In 2003 behaalde hij zijn ‘Master’s Degree’. Hij volgde lessen orkestdirectie bij onder andere Julius Kalmar aan het Hans Swarowsky Instituut in Milaan.

Kaarten bestellen?    

Copyright 2024 Bach Passionen Harderwijk