Marcus Passion 2020

Belangrijk bericht: helaas gaat de uitvoering van de Marcus Passion op zaterdag 4 april NIET door. Het bestuur zal later besluiten of de uitvoering op een andere datum alsnog zal plaatsvinden.

Kaarten bestellen

Datum: 4 april 2020
Tijd: 20:00 uur (kerk open om 19:30 uur)
Plaats: Grote Kerk Harderwijk
Rang 1: €
Rang 2: €
Rang 3 (zijbeuken): €
Kinderen tot 18 jaar: €  (niet mogelijk bij verkoop via de website)

Uitvoerenden:

Oratoriumkoor

Koor: Chr. Oratorium Vereniging Noord-West Veluwe

De COV Noord-West Veluwe bestaat uit ongeveer 80 leden en is opgericht in 1924. Het koor voert regelmatig bekende en minder bekende oratoriumwerken uit en staat onder leiding van Jurriaan Grootes.

Orkest: Cappella Maria Barbara

Medewerking zal worden verleend door de solisten:

Tanja Obalski – sopraan
Daniel Elgersma- alt/countertenor
Stephan Adriaens – Evangelist/tenor
Erik Janse – tenor (overige partijen)
Joep van Geffen – bas en Christuspartij

Algehele leiding: Jurriaan Grootes

Jurriaan Grootes studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en koordirectie aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam. Tevens volgde hij masterclasses bij Daniel Reuss, Hans van den Hombergh, Jos van Veldhoven, Ton Koopman, Peter Kooy e.a. en cursussen zoals de Kurt Thomas Cursus en de muziektheater-cursus van het SNK (Kunstfactor). In 2001 dirigeerde hij op het slotconcert van een internationale Masterclass door Marcus Creed. Hij dirigeert momenteel de COV NW-Veluwe te Harderwijk, kamerkoor BonTon te Utrecht, Vocal Vision te Zeist, het Vrouwenkamerkoor Driebergen e.o, en de popkoren en het Hartkoor van het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Daarnaast arrangeert hij koormuziek en muziektheaterwerken, is hij docent bij de stichting Buitenkunst en organiseert hij workshops, waaronder de Utrechtse Zangzondagen. Als zanger treedt hij incidenteel solistisch op in klassieke werken; met de Nederlandse Bachvereniging en met Cappella Amsterdam zong hij op diverse concerten en CD-opnames.

Copyright 2024 Bach Passionen Harderwijk